Utbildning

Grundläggande målarskolor; Gustavuus Primus, Hovedskou, Gerlesborg i Bohuslän. Olika grupper. Lärt mest då jag själv undervisat då jag satt mig in i måleriet i ord och bild som förberedelse.

 

Undervisar

På ABF,s konstskola i Göteborg i över tjugo år.

Egna grupper och sommarkurser på Kinne-kulle.

Inspirativ målning som innebär att uttrycka inre processer och bilder i färg och form.

Undervisningsuppdrag med akvarell för företag och föreningar.

 

Utställningar

Utställningar på olika kulturhus, konstföreningar, cafeer, restauranger, konstrundor, samlingsutställningar i Göteborg, Skaraborg och Lidköping.

 

Mitt Måleri

Mitt måleri är till synes verklighetsnära: blommor, berg och landskap. Men bara till synes. De hämtar ett del av sitt uttryck i verkligheten men är också egna kompositioner av färg och form uttryckt genom akvarellens teknik som jag experimenterat mycket med. Att hitta balansen mellan upplöst och tydligt, flöde och distinkthet samt dess ljusbärande förmåga där allt måste målas snabbt och bestämt för att inte trötta färgen. Jag har även provat abstrakt måleri och motiv hämtade inifrån mig själv, men kommer tillbaka till ett avstamp i verkligheten som sedan kan gå mot det abstrakta eller färgas av det som kommer inifrån mig själv. Jag målar alltid i stark meditativ närvaro vilket också påverkar bilden. På detta sätt skildrar mina bilder både ett inre och ett yttre landskap. Iakttagande kunskap och känsla och distans. ”Du har så mycket känsla och stämning i dina bilder” sa någon som ofta köper. Måleri är för mig glädje och lust, närvaro och tidlöshet. I mina bilder finns den livsbejakande färgen som ibland sjunger som musik eller poesi. Ta emot och följ med in i dem. Innan satt jag ute och målade. Nu är det mest ateljearbete där jag arbetar i teman , en del med andliga övertoner.