Jag arbetar mycket med min trädgård och den är en del av mitt konstnärliga uttryck där kreativitet och skaparglädje styr. Den har vuxit fram under åren. Helheten är hela tiden viktig och det som styrt mycket är de förutsättningar som fanns; stengärdsgården, skogen runt omkring, sluttningen på tomten, bergknallar på sina ställen, fickor med bättre jord och morän och stenrötter på andra ställen.

Slingrande gångar och oregelbundna rum som ibland står det vilda nära. Mycket sten, vrakved, gamalt trä, gamla hinkar, gamla äppelträd, laserade trädgårdsmöbler som kontrast. Det är en charmig och mycket personlig trädgård.Jag har även anlagt en bäck och tre dammar. Jag visar bilder därifrån på min blogg och har skrivit en bok om den (gå in på bok). Jag har trädgårdsvisningar och öppet se aktiveter.

 

”Kerstins trädgård får mig att känna himmelsk frid och jordisk lycka.” – Ulrika Fredholm Ellgren (keramiker)

 

”I Kerstin Sundbaums trädgård härskar naturens vilja. Kerstin känner av, förhöjer och kompletterar. Det är en lekfull, kvinnlig plats, alldeles annorlunda. Kerstins lekfullt, kvinnliga trädgård innehåller många måleriska rum.” – Annika Eliasson (keramiker)

 

”…och hennes berömda trädgård är en oas. Slingrande små stigar, dofter och främmande blomster, en solvarm sittbräda bland timjan, några krukor, en skulptur, alla grönsaker som växer och nya överraskningar som doftar och slår ut bakom nästa krök…allt utstrålar rofullhet” - Hanna Dahlström (allkonstnär)

 

” Det är en trädgård som ständigt fortsätter att skapas och återskapas av kärlek. Från tidig morgon till sen kväll pysslar hon om den. Stöttar upp ludna tunga pionknoppar, överväger vilka grässtrån som ska rensas bort och vilka som ska få vara kvar för att på sina ställen ge vildare ängskänsla, planterar om mörksvarta violer och lägger ännu en sten vid den porlande stenbäcken. Precis som vindspelet i äppelträdet skiftar och böljar trädgårdens toner genom hennes händer och skapar ett mellanrum i vilket man vill stanna…för alltid.”
Karolina Sundbaum (min dotter)

 

Är med på Mötesplats Trädgård 
Är med på
www.tradgardsriket.se

Trädgårdsvisningar se Aktiviter och kurser

Trädgårdsbilder finns också på min blogg www.skapandelivsrum.blogspot.com